Tips voor bruidsfoto’s

Geplaatst op

Voordat het zover is dat de uitnodigingen de deur uit gaan is er al veel gebeurt. Jullie hebben besloten samen in het huwelijk te treden. Een belangrijke dag in jullie leven. Daar wil je natuurlijk later menigmaal met een goed gevoel aan kunnen terugdenken. Belangrijk dus om je goed voor te bereiden. Hoe je dat doet is afhankelijk van vele factoren. Om je iets te helpen hebben wij hier een lijstje gemaakt om aan te denken bij de fotograaf. De datum komt er rap aan dus we houden het kort je hebt veel te regelen.

  • Allereerst de keuze van fotograaf. Neem er wat tijd voor en kijk goed naar het werk van de fotograaf past dit bij jullie. Maar ook belangrijk is of je een klik hebt met de fotograaf. Hij/zij loopt immers de hele dag op jullie huwelijk.
  • Budget. Je kan al terecht voor een klein bedrag maar ook vele duizenden euro kwijt zijn. Trouwfotografie is duur maar dat is niet zomaar. Een fotograaf moet meerdere toestellen en kwaliteitslenzen hebben de juiste software en de kennis van fotografie in huis hebben. Hij zal dus workshops en trainingen volgen en regelmatig investeren in nieuwe technieken welke tijd en geld kosten. Zorg dus dat je een redelijk budget voor fotografie opzij hebt staan. Hoeveel is natuurlijk afhankelijk van je eigen mogelijkheden.
  • Je hebt besloten een fotograaf te nemen (en eventueel een videograaf). Vraag dan je gasten om niet te fotograferen niets is vervelender dan al je trouwfoto’s terug te zien met telkens mensen met hun mobiel voor het hoofd of in de hand. Zet een zinnetje op je uitnodiging in de trend van “trouwen doen we liever met jou dan met je camera/telefoon”
  • Overleg met je fotograaf over de dag en zorg dat hij of zij goed weet wat het progamma is. Geef hem je draaiboek.
  • Wil je op locatie’s speciale foto’s laten maken ga die dan van te voren bekijken en vertrouw niet op je geheugen. Staan er gekke borden, is het nog wel zoals ik mij herinner. Hou er in je planning rekening mee dat goede foto’s maken tijd kost dus reserveer hiervoor voldoende tijd liefst in overleg met je fotograaf.
  • Hou rekening met slecht weer. Zeker in ons Nederland kan het wel eens tegenvallen dus zorg dat je eventueel naar een binnenlocatie kan uitwijken neem een paraplu mee (een die past bij jullie kleding)
  • Maak een lijstje van zaken die je op de foto wil hebben zoals ringen, kleding, aansnijden van de taart maar ook groepsfoto’s

Voordat je gaat trouwen kan je ook nog denken aan een pre wedding shoot lekker in je vrijetijdskleding. Maar na je trouwen kan je natuurlijk ook nog een dagje extra in plannen om foto’s te maken met je trouwkleding op verrassende locaties en kun je je totaal focus op onvergetelijke foto’s.