Project oude meesters

Op zoek naar enthousiaste modellen m/v op basis van tfp 

Zin om mee te doen met mijn project? Geef mij dan even een berichtje. Naast de foto’s voor het project krijg je nog een behoorlijk aantal foto’s welke je zelf kan en mag gebruiken. Stuur dan even een berichtje naar mij. Vul dan het formulier in onder aan deze pagina.

Aangestoken door mijn werkgroep fotografie ben ik gestart met het project oude meesters.

We gaan een aantal oude meesters deels nadoen met een kleine twist. Elke oude meester varen we op eigen wijze aan. Een deel doen we in de studio en een deel in photoshop waarbij we oude schilderijen als basis maar ook als materiaal gebruiken.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik hier aan heb gewerkt. Feestdagen, Corona en tijdgebrek. Maar we hebben op maandag 7 maart 2022 weer een stap gezet en een schilderij in de trend van Monet gefotografeerd en nabewerkt.

Gelukkig zijn deze oude meesters in principe rechtenvrij en vaak ook te downloaden op de site van het betrokken museum. Vooral het Rijksmuseum is een mooie bron door hun hoogwaardige downloads.

Hieronder enkele ideeën en uitwerkingen zodra die er zijn.

Elk werk wil ik met een ander model realiseren om zo ook leuke variatie te krijgen. Heb jij een favoriete oude meester en wil je meedoen? Dat kan neem contact met mij op via mail c.vanderhart@quicknet.nl, Facebook of Instagram.

Het gehele project doe ik op basis van tfp

De Mona Lisa. Model Geke Wolthuizen -ruardy

Meisje met een brede hoed, Caesar Boëtius v Everdingen, 1645

 
 
 

Het melkmeisje, Johannes Vermeer, ca. 1660

 
 
 

lid v d fam. Van der Mersch, Cornelis Troost, 1736

 
 
 
 
 

Monet Dame met de parasol, 1875

Aan het werk op strand en in de studio

Op maandag 7 maart met Sonja van Tarwijk en mijn partner Dorien op het strand bij Julianadorp de opnames gemaakt. Het was wel lekker fris doch we hebben mooie fotoos gemaakt. Ik ga er in de toekomst nog wat meer aan doen maar dit is het voorlopige resultaat.