Open golftoernooi Hart voor kinderen 2018

Geplaatst op

Op 11 september 2018 heeft het goede doelen golftoernooi plaats gevonden ten bate van Hart voor kinderen.

Het was een winderige dag maar de temperatuur was best lekker en er was ook geen regen eigenlijk een prima dag om te golfen. Om 11.00 uur druppelde de eerste spelers binnen om zich te melden aan de wedstrijdtafel waar ik samen met Piet klaar zat om de kaarten uit te delen en de inschrijvingen te controleren op juistheid. om 12.45 waren alle spelers aanwezig voor het welkomstwoordje en de briefing van de bijzonderheden. 13.15 startte de wedstrijd.

Bijzonderheidje was de longest drive bij Richard Eccles in de studio. Deze werd op de trackman uitgevoerd en Richard zorgde ervoor dat iedere deelnemer een persoonlijk filmpje in de mail kreeg van deze prestatie ( mijn drive ).

Rond 17.30 was ieder binnen en zat gezellig aan de borrel en was er gelegenheid om te douchen en om te kleden. Natuurlijk kwamen alle mogelijke slagen voorbij maar ieder kon terugkijken op een mooie ietwat verwaaide ronde. Gezellig was het ook door de muzikale ondersteuning van Aart balk welke tijdens de borrel gezellige liedjes ten gehore bracht.

Rond 18.45 werd het buffet geopend door mij en Erna Neuteboom van Hart voor kinderen. Geen golfwedstrijd zonder uitslag en dus een prijsuitreiking. De eerste plaats werd door Nico Blaauw opgeëist hoogste dame was Saskia Hollemans. Maar het belangrijkste was de netto opbrengst welke op de cheque kwam te staan. 3616 euro mocht in eerste instantie op de cheque worden vermeld. Echter na het verhaal van Erna over de bestemming besloot de winnaar spontaan om met de schaal nog even rond te gaan. Dit eindigde nog met ruim 400 euro waardoor het totaal van 4026,00 euro is overgemaakt naar de stichting.

Winnaar Nico met de nog maagdelijke schaal.

Erna Neuteboom met de cheque uiteindelijke bedrag werd 4026 euro.

Terugkijkend op deze dag werd besloten om vervolg te geven aan dit evenement en deze voor volgend jaar ook te plannen op de traditionele datum (2e dinsdag van september) en nu dus op 10 september 2019.

Dit keer in samenwerking met Klaas Boon en dus voor Warchild waar Klaas ambassadeur van is. We leggen de lat weer een tandje hoger en gaan dus voor meer deelnemers en een hoger resultaat. De eerste 8 flights zijn ondertussen al in optie gegeven en diverse individuele deelnemers van dit jaar hebben toegezegd volgend jaar weer van de partij te zijn.

Bijzondere dank gaat uit naar het team van de West Friese golfclub welke een fantastische dag heeft verzorgd, Aart Balk voor de muziek, Piet Borst voor de assistentie bij het inschrijven en onze sponsors.

Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Elsenga installatietechniek, Golfclub Westwoud, Eccles golf, Swart Amsterdam.

« van 3 »